Lieve kleine Charlie
Algemeen

(Bijna) alles wat er schattig is aan Charlie

Ik noem Queen C wel ‘ns lieve kleine Charlie. Gezien de avonturen die je over haar gehoord hebt kan ik me zo voorstellen dat je je afvraagt waar die naam vandaan komt. Ze is altijd klein en Charlie, maar lief is ze vooral vanwege de kleine dingen die ze doet. (Heads up: dit wordt een hele kleffe post)

neusie neusie

Neusie neusie

Soms zeg ik haar gedag en hou ik m’n gezicht dicht bij haar koppie. Ze wil dan even ruiken en weet zich zo uit te strekken dat haar neus die van mij raakt. Vet schattig natuurlijk. Volgens SeniorenNet, duidelijk de betrouwbaarste bron van het internet, doen katten dit als je hun lievelingsmens bent. Ik citeer, ‘Als een kat je met de neus je gezicht aanraakt, ben je zijn “lievelingsmens”’. Sinds ik dat gelezen heb vind ik het heel aandoenlijk. Ik vind het daarom ook heel leuk als m’n buurkat Lena even bij m’n gezicht komt snuffelen.

Slapende Garfield

”Doe dat licht uit”

(t===================[ > was getekend: Charlie die over het toetsenbord liep)

Katten hebben net als wij last van tegenlicht. Als het zonnetje vol in de woonkamer staat dan wordt Charlie daar heel erg loom van (ik ook trouwens). Ze loopt dan door de ruimte van het ene plekje met zon naar het volgende plekje terwijl haar ogen op half 7 staan. Als je iets tegen haar zegt of teveel lawaai maakt dan komt langzaam die kop omhoog en met twee hele slaperige ogen kijkt ze naar je. Die slaperige ogen heeft ze ook als ik in het donker de kamer inloop en het licht aandoe. Wie niet kun je je afvragen. Charlie ziet zoals de meeste soortgenoten beter in de schemering dan ik, maar ook zij moet minstens net zo wennen aan de overgang van donker naar licht.

Simon's Cat

Onbereikbaar is sexy

Ik schijn interessanter te zijn als ik onbereikbaar ben. Dit werkt niet alleen bij mannen zo, maar ook bij Charlie. De momenten dat ik aan tafel zit of aan een bureau zijn de momenten dat ze naast me komt staan miauwen. Dat klinkt ontzettend zielig natuurlijk, want het is ook schandalig dat ik daar ga zitten. Ze gaat tegen de tafelpoot staan of gaat naast de stoel zitten en staart net zo lang tot je aait. Dit alles is dus totaal niet aan de orde als ik op de bank zit, want dan ben ik te makkelijk bereikbaar. Hoewel ik het maar moeilijk doen vind (maar fair enough, ze is en blijft een vrouw), is een miauwende Charlie wel ontzettend schattig.

Slapende Charlie

Slaap Charlie slaap, daar buiten loopt een.. vogel

Er is iets heel rustgevend aan het kijken naar Charles als ze slaapt. Ze maakt zich, met uitzondering van de zonnige plekken, altijd zo klein mogelijk, of ze nou zittend of liggend gaat slapen. Katten schijnen maar heel kort echt diep te slapen, maar alles opgeteld spenderen ze toch zo’n 16-18 uur aan slapen op een dag (jaloers? Ik wel). Als Charlie heel diep slaapt dan maakt haar lichaam onbewuste spiertrekkingen. Als je goed oplet dan zie je tijdens de REM slaap van sommige katten kleine spiertrekkingen van ledematen, gezichtsspieren, oren en snorharen. Volgens de website met de volgende pakkende titel: tinleygedragstherapievoordieren.nl kunnen katten alleen op hun zij in REM slaap komen en dus die spiertrekkingen hebben.

Ik vind het vooral ontzettend lief als Charlie helemaal opgerold in het lelijkste mandje (dat natuurlijk favoriet is) van Nederland ligt te slapen. Soms gaat ze verliggen door zich al liggend volledig uit te rekken en daarna als een nog kleiner bolletje op te rollen. Die oogjes knijpen samen, de ademhaling wordt langzamer en zo zie je gelijk dat ze vertrokken is. Om het geheel nog net wat schattiger te maken slaat ze soms haar pootje voor haar ogen. Waarom dat wetenschappelijk gezien het geval is weet ik niet, maar mijn interpretatie is dat het hetzelfde effect heeft als ik die me helemaal oprol in m’n deken. Gewoon, omdat het fijn ligt.

Vertel me meer Nienke

Je dacht toch niet dat deze ruim 600 woorden genoeg waren om te vertellen wat er allemaal schattig is aan de kleine Charlie die hier naast me aan het kneden en knorren is? Die verhalen bewaar ik weer voor een andere keer. Er wordt momenteel een poot op mijn arm gelegd en een zacht geluid geproduceerd terwijl ik slaperig aangekeken wordt. Het is tijd om te kroelen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply