Charlie heeft een mening
Algemeen

Een blik van Charlie zegt meer dan duizend woorden

Katten hebben een mening, is gewoon zo. Ze kunnen makkelijk zijn en genoegen nemen met alles wat een schoot heeft (hoi buurkat Lev) of met de blik in hun ogen een complete opinie gevormd hebben in slechts enkele seconden. De manier waarop ze zitten, de stand van hun mond*, de positie van hun oren en bovenal de blik in hun ogen zeggen alles.

Charlie heeft vanaf dag één een uitgesproken mening gehad. Het asiel zei al dat ze een kieskeurige eter was en van die kijk op het leven is ze nooit meer afgestapt. Als je maar lang genoeg boos kijkt dan krijg je vanzelf je zin. In ieder geval, zo lijkt het te werken bij Charlie.
Terug naar het eten. Madam heeft niet zozeer een mening over merken, maar de structuur bepaalt alles. Natvoer is voor simpele zielen en niet voor Charles en van die snack sticks zijn raar. Brokjes daarentegen, brokjes zijn haar lievelings. Of ze nou van het goedkoopste supermarktmerk zijn of van Royal Canin, het zal haar een rotzorg zijn. Als iets klinkt als brokjes dan staat ze voor je neus.

Say yes to the dress

De mening van de kat bepaalt onbewust het nodige in huis. Als ik aangekleed mijn slaapkamer uitkom en Charlie zit daar als een keurige dame van stand op de grond weet ik al wat er gaat gebeuren. Ze neemt me op van top tot teen en blijft stoïcijns naar me kijken. Die ogen staren je aan met zo’n valse blik die zegt: ik weet niet wat je aangetrokken hebt, maar denk maar niet dat ik je ken als je daarin blijft rondlopen.

Ik vertik het om me om te kleden omdat mijn kat een mening heeft, maar dat hebben enkele kledingstukken moeten weten. Ik verdenk Charlie ervan dat ze expres komt kneden als een kledingstuk haar niet zint. Die nageltjes prikken dan de hele tijd in je bovenbeen, je borsten (personal space hebben alleen katten, jij niet) of je buik. Hoe kwetsbaarder het kledingstuk, hoe fanatieker er gekneed wordt. Als je me ziet lopen met lusjes in een shirt, dan kun je er donder op zeggen wie dat veroorzaakt heeft.

Charlie knuffelt

Eten versus liefde

Daar staat gelukkig ook een hele lieve Charlie tegenover. Trek je één van haar lievelingsstukken aan dan zal ze altijd wel even bij je op schoot komen liggen. En is het een hele goede dag dan krijg je een enorme lading kopjes en wordt je hele hand schoongelikt. Toch heeft ze één ding het allerliefste en daarbij zal het haar een rotzorg zijn wat je draagt. Het moment dat je haar lievelingskleed over je heen trekt is het moment dat ze naar je toe hobbelt om op schoot neer te ploffen. Zo hebben Charlie en ik al heel wat uren samen doorgebracht. En stiekem zijn dat mijn favoriete momenten. Dan lijkt het even alsof ze echt van me houdt in plaats van degene die haar voorziet van eten.

*bek klinkt zo oneerbiedig bij elitaire haarballen op pootjes

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply