Ivy vlucht
Algemeen

Charlie en de indringer uit Epe

Men zegt dat konijnen groepsdieren zijn en op de heilige konijnforums word je verkettert als je suggereert dat jouw konijn geen maatje nodig heeft. Konijnen hebben een vriendje of vriendinnetje nodig, eentje van het andere geslacht om precies te zijn. Watson moest dan ook een vriendinnetje, maar niet voor ‘ie een half jaar oud was want dan kwamen er babykonijntjes van. Bovendien had Charlie wel genoeg te verduren gehad met één hok in haar leefruimte, laat staan er twee stonden. .. Dat was de theorie in ieder geval. Totdat de fokker waar ik graag een voedster vandaan wilde halen de aankondiging deed dat ze ermee op gingen houden. Baal je dan of onderneem je actie? Exact.

Geduld is een schone zaak

Op 8 juli kwam de mededeling, tevens op 8 juli besloot ik te informeren, ook op 8 juli bleek er nog een uiterst geschikte dame voor Watson aanwezig te zijn en zo kreeg ik mijn lieve collega op 8 juli zo ver om mij drie dagen later naar Epe te taxiën. Ze zeggen dat geduld een schone zaak is, maar ik geloof niet dat ik die boodschap helemaal meegekregen heb. Hals-over-kop regelde ik een hok, wc, waterfles en een ren voor de voedster zonder naam. Ik plande op de drukste dag van de week een ritje naar Epe in en vertrok samen met m’n collega wederom naar de middle of nowhere. Al was het deze keer toch zeker 70 km minder ver dan de vorige keer. Ik hoor je denken, ‘waarom in vredesnaam Geesteren en Epe?’. Ik wilde fokkers die een goede naam hebben, eerlijk zijn en 100% zeker dwergkonijnen fokken. Dierenwinkelkonijnen zijn vaak combinaties van rassen en dat zou betekenen dat ik opeens met een konijn groter dan Charlie zou kunnen zitten. Zodoende bracht ook dit avontuur mij naar een nieuwe uithoek van het land.

Ivy onderweg

We reden in het oeroude wagentje van mijn collega naar Epe waar we in een stal terecht kwamen vol met prachtige hangoorkonijnen. We leerden dat velen al een mooi huis te wachten stonden en de konijnen die bleven een grote konijnenwei zouden krijgen. Ze bleken een groot stuk land om hun huis te hebben waar nog veel meer dieren te vinden waren, dus het begon me te dagen waarom ze de keuze gemaakt hadden het fokken te stoppen. De dame die mee terug naar Rotterdam zou gaan protesteerde hevig, maar liet zich uiteindelijk doodsbang in de vervoersbak zakken. Ze heeft de hele weg plat tegen de bodem gelegen. Een teken dat ze het echt heel eng vond, zo leerde ik naderhand. De dame was gelijk al een heel ander type dan Watson. Ze is (nog steeds) wat groter dan Watson, heeft lange oren die een beetje over de grond slepen en een mooie lichte vacht.

Alwéér Nienke?

We kwamen samen de woonkamer binnen en ik zag Charlie opkijken. Ze keek me met priemende ogen aan toen ze de bak met konijn in mijn handen zag. Als katten deden aan facepalmen, dan had Charlie dat op dat moment gedaan. Ik bracht de voedster naar haar hok waar ze gelijk de eerste de beste verstopplek zocht. Charlie was zo gelukkig als een kat met 2 indringers in een maand kan zijn toen ze ontdekte dat dit konijntje veel rustiger was dan Watson. Ik kon zien dat haar gedrag bij dit konijnenhok anders werd dan bij het hok van Watson. Deze dame verstopte zich de hele dag en dat gaf Charlie een gevoel van macht.

Ivy in beeld

Inmiddels heb ik besloten dat Watson zijn toekomstige konijnenvriendin naar de naam Ivy luistert. Ze schelen slechts één dag (4 en 5 mei geboren) en zijn hopelijk zo’n koppel dat goed werkt omdat ze elkaar aanvullen. Ivy is een verlegen meisje waar je veel geduld mee moet hebben. Ik praat vaak tegen haar als ik eten geef, maar laat haar vooral lekker haar gang gaan. Ook Charlie heeft ontdekt dat Ivy eigenlijk niet zo spannend is. Charlie heeft geen dikke staarten gehad, niet geklaagd en ook niet bijzonder veel aandacht aan konijn nummer twee gegeven. Maar ik wel. Ivy is het liefste, verlegen konijntje van de wereld en met geduld komt het helemaal goed met deze dame. En Charlie? Die is allang blij als Watson & Ivy gaan samenwonen en er een stuk terrein weer van haar wordt.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply