kattenknuffels
Algemeen

De uitmuntende timing van Queen C

Charlie heeft een radar, ik weet het zeker. Sommige katten weten heel goed waar de uitknop van de afstandbediening zit, anderen hanteren het spreekwoord ‘als de mensch van huis is danst de kat op tafel’ en de meeste katten weten precies waar welk voer ligt. Het is simpelweg kat-eigen om de trucjes te kennen die het leven nog makkelijker maken. Charlie heeft zo ook haar trucjes en radars. Een soort kattenintuïtie die een hoogst eigenaardige timing heeft.

Chloe's secret life of pets voer

De Tijd-Honger Ratio

‘s Ochtends wisselt ze sterk van mening. Afhankelijk de tijd-honger ratio komt ze gelijk naar me toe als ik de slaapkamer uit kom. Die eerste aai over haar bol die ik geef is het moment dat haar vacht op z’n zachtst is. Misschien komt dat omdat ik de hele nacht katoen gevoeld heb of omdat ze zichzelf weer helemaal decadent gelikt heeft.. hoe het ook zij, het is mn favoriete aai-moment. Het voelt zoals de zachtste fluwelen stof waar je in kunt tekenen. Of zoals een hele zachte deken voor op de bank. Het liefste til ik haar dan op en knuffel ik haar plat, maar als mijn leven me lief is dan is het beter om dat achterwege te laten (zie haar namelijk gelukkig zijn op de bovenste foto). Haar enige missie is eten. Of mij fronsend aankijken als ik goedbedoeld haar etensbak vul.

sassy Charlie

Kattenkak eh bak.

Ze heeft ook een neus voor een potje goed kakken als jij net gestofzuigt en gedweild hebt. Vloer blinkend schoon, geen vuiltje meer te bekennen en ook de kattenbakkorrels liggen waar ze horen. Ik hoor Charlie pootje voor pootje de kattenbak in stappen en dan weet ik al hoe laat het is. Eerst gaat ze alles even aanvegen, drie rondjes draaien om de goede houding te vinden en daarna gaat ze ervoor. Zo erg is dat nog niet, dat weet ik. Maar dan komt het moment dat ze de bak weer uit moet. Ze maakt een sprong en ik hoor de kattenbakkorrels in het rond vliegen. Meestal mopper ik haar naam (Charlie’s bijdrage: 98az““) terwijl zij me even aankijkt en daarna rechtsomkeer maakt. Niet om weg te lopen van de bak, oh nee! Om nog even alles goed aan te harken zodat we haar bouwwerk niet zien. Tot zover mijn mooie schone vloer.

dr phil not amused

Eerst handjes wass- .. laat ook maar.

Doorgaand op de grote kattenboodschap die ze in de vorige alinea gedaan heeft: de-nu-wil-ik-op-schoot timing. Katten hebben geen broek, geen luier, of iets om hun billen te bedekken. Als Charles een verse drol gedraaid heeft dan wil nog wel eens eerst uitgebreid komen kroelen voordat ze de boel schoon likt. Je ziet dan die kattenbillen op je schoot belanden en dat is het moment dat je niet meer moet nadenken. Het scenario waarin ze eerst schoon likt is niet veel beter overigens. Charlie is voorstander van handen likken als ze je lief vindt. Lekker eerst die poepbillen schoonlikken en daarna je handen. Jammie.

A post shared by Nienke (@nienkebuijser) on

Was getekend, Charlie

Die timing maakt wel Charlie’s karakter zo uniek. Iedere kat heeft z’n eigen talenten. Buurkat Kayne weet precies wanneer er iemand met aluminium bezig is bijvoorbeeld. Charlie weet niet eens dat aluminium bestaat. Ze heeft geleerd wat hier wel en niet werkt. En ze heeft ook geleerd om geen ene zier te geven om mijn gemopper. Haar zin drijft ze toch wel door. Ik voel de druk van een kattenpootje dat op m’n linkerarm aan het tikken is. Ik ga dus braaf mijn kat aaien, Queen Charlie’s bevel.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply