Algemeen

De voorkeurspositie van Ome Koos

Charlie kiest zelf haar favoriete mensen. Dat ze daar een voorkeur in heeft was na al deze posts op Queen Charlie vast duidelijk. Ze zal nooit lelijk doen tegen iemand, maar in aandacht eisen kan ze je overslaan. Ze is overigens wel sociaal en nieuwsgierig, begrijp me niet verkeerd. Bij nieuwe mensen komt ze altijd even bij de voordeur kijken, rent daarna hard weg/gaat aan de krabpaal hangen om alles even te observeren vanaf een veilige plek. Als de rust is wedergekeerd komt ze om je heen lopen en even ruiken. Ik denk dat ze op dat moment haar echte eerste oordeel velt.

Kindvriendelijke Charlie

Be our guest

Het is hier thuis geen komen en gaan van mensen. Ik hou van de rust en Charlie vindt alles best als ze maar gewoon op de bank kan liggen. Als er dan opeens nog drie andere mensen in huis zijn dan is het net alsof je een berg prikkels over Charlie heen stort. Ze paradeert gedurende het hele bezoek door de kamer en blijft rondom de visite cirkelen. Ze ruikt, ze observeert, ze laat zich aaien, ze likt en ze gaat naar de volgende.
Een vorm van nieuwsgierigheid heeft ze echter bij iedereen. De minst kat-liefhebbende visite is uiteraard ook het meest interessant. Arme Charlie schrok zich helemaal te pletter toen mijn 2 neefjes zich bijna letterlijk op haar stortte. Mijn rustige oom was vele malen interessanter. Of die hetzelfde gevoel had betwijfel ik overigens. Als je niet van katten houdt dan willen ze je liefde. Eerste regel in het leven van de kat.

knuffels

De allerliefste visite van de hele wereld

Queen C kan echter ook liefde op het eerste gezicht ervaren. Mijn vader en Charlie waren vanaf de eerste seconde de snelste match die ik ook gezien heb. Hij was degene die het minste met katten had bij ons thuis. Maarja, toen kwam Queen C. Die om de een of andere reden mijn vader uitkoos als favoriete visite EVER. Ik snap het wel, ik vind mijn vader ook de allerleukste papa van Nederland. Alleen vind ik mijn moeder net zo leuk, terwijl Charlie daar langer over na moet denken. Ze laat zich aaien door m’n broertje en m’n moeder, dat natuurlijk wel. Maar ze gaat gelijk naast m’n vader zitten met een blik van ‘aai mij‘. Hij is de eerste gast geweest bij wie ze, voorzichtig, op schoot ging zitten. Papa krijgt de likjes, de kopjes, eigenlijk alle liefde die Charlie kan geven. Waarom ze hem uitkiest? Al schiet je me lek. Ik vind veel van m’n gasten heel lief, maar Charlie blijkbaar niet. Of misschien is iedereen heel lief, maar ome Koos onverwoestbaar.

Charlie liefde

Onze harige vriendin

Ach, het maakte de keer dat Charlie uit logeren moest wel een stuk eenvoudiger. Ze mocht naar haar favoriete visite om daar op schoot te kruipen. Ze heeft toen overigens ook een betere band met m’n moeder gekregen. Die mag nu ook gelijk na binnenkomst hier beginnen met aaien. Die kieskeurigheid maakt het observeren van Charles vele malen interessanter voor mij. Ik kan eindeloos schrijven over haar gedrag en voorkeuren. Het mooiste compliment is voor mij als men zegt, ‘ik hou niet van katten maar een Charlie wil ik wel‘. Het spijt me, Charlie is en blijft mijn harige vriendin. Maar vooral die van m’n vader als je het haar vraagt.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply