Bange Charlie
Algemeen

Eat, Sleep, Poop, Repeat – Charlie’s kernwoorden

Je kent het vast wel: ergens even geen tijd voor hebben. Ik had even geen tijd om nog een artikel voor m’n blog te schrijven, me voor te bereiden op de marathon of m’n huis goed schoon te houden. Charlie daarentegen kent het hele fenomeen tijd niet. Als ik zo ‘ns opsom waar Charlie haar leven uit bestaat dan zijn haar kernwoorden als volgt: slapen, eten, plassen, poepen, schoonlikken, rondrennen, geaaid worden. Het kan haar werkelijk waar niks interesseren wat er in het universum gebeurt, als die kernwoorden maar mogelijk zijn.

Er zijn echter wel dingen die haar interesseren. Dat zijn de dingen die één van haar kernwoorden niet langer mogelijk maakt op een manier die zij graag ziet. Zo brengen vreemde geluiden haar enorm van haar apropos. Haar oren schieten naar achteren en daarmee verandert ze in een soort maniakaal monster (ik zie overeenkomsten met Joker).

LEGO Joker Charlie

De grote verbouwing

Het zal je niet ontgaan zijn dat er rondom mijn huis verbouwingen gaande zijn. De bouwlift is voor mijn raam geïnstalleerd, dus we krijgen alle actie mee. Iedere werkdag als de klok 07:00 slaat begint de pret weer. Ik zie haar denken, oh god niet weer dit geluid, terwijl haar ogen een gat in de lift branden. Ze vouwt haar pootjes dubbel onder haar lijf (catloaf) alsof ze heel relaxed is, maar die oren verraden haar. Het is allemaal quasi relaxed, totdat de lift bij ons stopt. Het hek wordt open gesmeten, bouwmaterialen vliegen alle kanten op en er wordt luidkeels meegezongen met muziek of ze bespreken als een stel wijven de gebeurtenissen van die dag.

Ze volgt wat de mensen op het balkon doen als een havik en weet het zelfs voor elkaar te krijgen om een bouwvakker zo te charmeren dat hij vol tegen het hek aanloopt. Er is ook al gemiauwd naar haar en zwaaien doen ze ook meer dan eens. Ik realiseer me opeens dat m’n kat meer sjans heeft dan ik. Maar vooruit, ze kan dan ook dwars door je ziel heen kijken.

LEGO Joker Charlie

Het moment dat de bouwvakkers beginnen aan ons huis is het moment dat het gedaan is met de ogenschijnlijke kalmte bij Charlie. Ze is in ongeveer 3 stappen in de keuken en verschuilt zich onder één van de kastjes. Twee grote, angstige katten ogen kijken naar de deur in een poging om vast te stellen wat er allemaal gebeurt. Als het vervolgens weer even stil is kruipt ze er weer onder vandaan en paradeert ze in no-time weer door de kamer.

Charlie’s boodschap

Eigenlijk is dat waarom ik best zou willen ruilen met een kat. Het enige wat ertoe doet is nu. Wat er nu gebeurt en wat dat betekent voor je kernwoorden op dat moment. Terwijl wij ons druk maken om de duizend dingen die we onszelf opgelegd hebben denkt Charlie daar nooit over na. Misschien zouden we dat ook ‘ns ter harte moeten nemen. Waarom je druk maken om iets dat nu toch niet te beïnvloeden valt? Zorg gewoon dat het nu goed is en wees daar gelukkig mee.

(Ik gok dat dit meer mijn boodschap is. Charlie’s boodschap is waarschijnlijk meer iets met aaien of eten)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply