Charlie en de deur
Algemeen

Eindeloos veel liefde; als het haar uitkomt tenminste

Charlie zou de naam van queen niet dragen als niet alles op haar moment zou gaan. Zo heeft ze af en toe vlagen van liefde te over. Althans, zo leg ik dat maar uit. Ze krabbelt dan om een uur of vijf ‘s ochtends (hartjes!) aan je slaapkamerdeur en gaat hier net zolang mee door tot je opendoet. Helaas is mijn slaapkamer niet zo donker en dus heeft ze me vrij snel wakker gekrabbeld rond die tijd. In de meeste gevallen is het gewoon een schreeuw naar kattenvoer. Dat restje van gisteren is natuurlijk niet lekker meer de volgende ochtend, dus moet er uiterlijk 05:30 nieuw voer in het bakje liggen. Geen discussie mogelijk.

Charlie heeft, zoals het een goede kat betaamt, niet altijd zin in vers voer. Als ik om 05:30 m’n bed uitrol dan loop ik op de automatische piloot naar de enorme zak kattenvoer. Ik moet bekennen dat er ochtenden zijn waarop ik nog zo slaperig ben dat ik een paar uur later niet meer weet dat ik voer gegeven heb. Op deze specifieke ochtend loop ik wederom gelijk naar de bijna lege zak kattenvoer. Ik graaf het laatste restje kattenvoer door, totdat de maatschep vol zit en leeg dit in haar bakje. Terwijl ik het maatschepje in de zak mik, veeg ik de frutsels kattenvoer van m’n bovenarm. Dat krijg je met die bijna lege zakken van 12 kilo.

Ontdek de U vorm

Ready.. Set.. GO

Als ik dan toch wakker ben, dan loop ik ook gelijk maar langs de wc. Charlie eet wat voer, drinkt een beetje en wandelt in de rondte. Het moment dat ik weer naar de slaapkamer loop, huppelt ze quasi nonchalant naar de deur en rent dan heel snel naar binnen voor ik de deur weer dicht kan doen. Ik heb geleerd dat wachten tot ze uitgekeken is de snelste manier is om haar de slaapkamer uit te krijgen, dus ik ga op bed liggen wachten.

Mijn bed is een hoopje deken dat zich samen met mij in het midden verzamelt heeft. Een soort U vorm op het matras is zichtbaar en dat verheugt Charlie zeer. Ze springt het bed op en gaat naast me staan. Uit reflex steek ik mn hand uit en dat lijkt het startsein te zijn van een kwartier vol liefde. Ze beukt haar koppie tegen mijn hand en begint fanatiek kopjes te geven. Ze stopt abrupt als ze ontdekt dat het matras een U vorm heeft en loopt helemaal om (dekens zijn eng) tot ze bij m’n andere hand is waar hetzelfde ritueel plaatsvindt. Ze likt even, duwt haar natte neus als een soort blije puppy tegen m’n hand en duikt eronder zodat ik niks anders kan dan aaien. Ze loopt zo snel als ze durft weer naar de andere kant waar ze eerst even bij m’n tenen stopt om ook daar kopjes aan te geven. Stel je voor dat die nog niet gemarkeerd zijn. Dan loopt ze weer door naar m’n hand en stoot er weer fanatiek tegenaan. Dit verhuizen herhaalt zich een paar keer totdat ze uit haar manie van liefde ontwaakt. Ze staat bij m’n rechterhand en constateert opeens dat ik geen deken over me heen heb en dat ze dus best op m’n buik kan gaan staan. Twee voorpoten kneden in m’n buik en voor ik het weet lanceert ze zichzelf over het hoopje dekens en de knuffelhaai naar de andere kant van het bed. Ik kriebel haar koppie nog even en dan besluit ze dat het wel weer genoeg is. Ze wandelt de slaapkamer uit en ik sta op om de deur achter haar dicht te doen.

De te verwachten plottwist

Op dit onchristelijke tijdstip is zoveel kattenliefde best leuk wakker worden. Tot ik bij de ingang van de slaapkamer sta en de vloer voor de douche zie. Ik herinner me dat ik haar de dag ervoor een plantje kattengras gegeven heb. Zoals wij die troep drinken uit reclames die het hebben over natuurlijke darm flora’s, doet kattengras dat voor Charlie. Ik weet dat het één van de daaropvolgende dagen bingo is en toch reken ik er nooit op. Het kattengras heeft z’n werk gedaan en ligt nu op een uitgekotst hoopje voor de deur. Dat is het moment dat het lichtje gaat branden. Als ze ergens een hoopje kots achterlaat dan gaat ze poeslief (pun intended) doen. Niks liefde voor Nienke. Gewoon een visitekaartje dat haar werk erop zit en het mijn beurt is. KATTEN!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply