Charlie
Algemeen

Het domein van Charlie

Het vloerkleedavontuur is je natuurlijk niet ontgaan. Een van de veelbesproken onderwerpen uit 2016 is immers dat vervloekte gele kleed. Mijn afkeer tegen het Lidl krabpalenrijk, of überhaupt krabpaalbouwwerken, is ook geen geheim. En dan heb ik het nog niet eens over het monsterlijke paint shop pro achtige krabmandje waar ze het allerliefste in zit bij mij. Je moet weten dat ze er tijdens de logeerpartij bij m’n ouders niet één keer naar omgekeken heeft. De heks. Charlie is overigens ook helemaal weg van kartonnen dozen, zoals het een goede kat betaamt. Helaas voor ons kiest ze wel alleen voor de dozen met ruim zitcomfort, dus geen schattige grote kat in klein doosje foto’s van haar. Ik praat je bij over het domein van Charlie en haar favoriete plekken.

Project Kattenparadijs

Tegen het vlindermandje heb ik nog geen weerstand kunnen bieden, want je pakt van je kind ook z’n lievelingsspeelgoed niet af. Behalve bij straf. Maar zo werkt het dan weer niet bij een kat natuurlijk. Daarentegen zijn de rest van de kattenfaciliteiten in mijn woonkamer wel onder de loep genomen. Na twee jaar m’n eigen crib was ‘t wel weer tijd voor een bescheiden make-over. Die eettafel waar ze zich altijd tegen de poot uitrekt is een project voor de lange termijn. Een behangen muurtje, wat (katvriendelijke) plantjes en wat nieuwe posters en kaarten verder maakt het voor mijn oog wat aantrekkelijker allemaal. Dat Lidl krabding? Geëlimineerd. Nieuw vloerkleedproject? Check. Overal kattenharen? Niet op te lossen.

Charlie

Van dierenasiel tot Lidl

Ik begon met een krabpaal van het dierenasiel toen ik Charlie mee naar huis nam. Na wat valsspelen door snoepjes op de krabpaal te leggen was het gelijk geregeld. Charlie zette haar nagels niet in m’n behang of de tafel, maar gewoon aan de paal zoals de bedoeling is. Na verloop van tijd vond ik het toch wat sneu worden. Ik werkte gerust 6 dagen in de week en zij moest zichzelf maar vermaken met een kartonnen doos en een eenvoudige krabpaal. Dat is echt het compleet vermenselijken van zo’n beest, want er was geen enkele indicatie dat ze ongelukkig was. Maar zoals je ziet ben ik daar erg goed in geworden, vermenselijken van Queen Charles. Goed, de krabpaal. Bij de Lidl hebben ze regelmatig betaalbare klimparadijzen te koop. Zo besloot ik een beige mini-toren te kopen waarop ze hoog kon liggen en zich terug kon trekken. Die dingen heeft ze allebei weinig gedaan. Het werd vooral een plek om te zitten als ik ging douchen en een plek om die catnip kerstboom en de catnip eend te vermorzelen. In dat proces is ook de krabpaal gesneuveld. Na een aantal maanden was mijn huis gevuld met kleine stukjes touw en had het touw de paal ook allang achter zich gelaten. En zo besloot ik een aantal weken geleden dat het tijd was om afscheid te nemen van dit krabparadijs.

Charlie

Suicide mission: een nieuw vloerkleed

Nu kun je ongetwijfeld al raden wie er compleet van de leg was na het verdwijnen van haar krabparadijs. De krabpaal van het dierenasiel was absoluut niet interessant, maar gelukkig waren er muren en een nieuw vloerkleed ter compensatie. Het vloerkleed is nu de chillplek geworden als ze een wilde bui heeft. Dan tref ik een volledig verfrommelt kleed met ongeveer al haar lievelingsspeelgoed aan. Dat wil zeggen: de eend die ze van m’n broertje kreeg, de bout die bij het vervangen van de vensterbank is blijven liggen, stukjes karton en de pluche kerstboom die ik ooit in de sale van zooplus kocht. Het uitrekken tegen de muur daarentegen was ik iets minder gecharmeerd van. Gelukkig zit er geen behang op die muren, maar die gewoonte hebben we er snel uitgewerkt. Hoe je dat doet? Snoepjes op de krabpaal leggen waardoor ze telkens hoopvol omhoog klimt om te kijken of er al wat nieuws ligt. Works like a charm!

Charlie

Queen Charlie en haar Taj Mahal

Met een droog vloerkleed (15 dagen, still going strong) en een saaie krabpaal wilde ik toch nog een alternatieve speelplek. Eentje die mijn woonkamer niet lelijker zou maken en toch bij Charlie in de smaak zou vallen. Als je me op social media volgt dan is het je vast niet ontgaan, Queen C heeft haar eigen Taj Mahal*. Deze Taj Mahal is van super stevig karton en is een hele fijne verstopplek voor Charles. Het doet hetzelfde als een kartonnen doos, dus ik had veel minder geld kwijt kunnen zijn. Maar het oog wil ook wat toch? Geld moet rollen!

En zo is Charlie’s domein weer geupgrade naar mijn smaak in plaats van haar smaak. En dat vlindermandje? Dat werken we er nog wel een keer uit. Challenge accepted.

*#nospon, je kunt deze Taj Mahal en andere prachtige bouwwerken kopen op poopycat.com, not shitting you.
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply